Anime Sign
BUn venit pe Anime Sign!!

Jutsuri

In jos

Jutsuri

Mesaj Scris de Irukandji la data de Lun 30 Noi 2009, 10:34

Naruto Jutsu
In seria Naruto, jutsul se refera la abilitatile supranaturale pe care ninja le pot folosi. Jutsurile sunt create prin manipularea unei forme de energie cunoscuta ca chakra, o combinatie intre energiile fizica si mentala ale corpului. Jutsurile se divid in trei categorii: ninjutsu, genjutsu si taijutsu. Ninjutsu are doua sub-categorii de jutsuri de sigilare in scopuri variate. Senjutsu, introdus in Shippuuden, foloseste trei tipuri de energii: energiile mentale si fizice ale shinobi-ului si energia naturii. Abilitatiile de tip Kekkei-Genkai dau posibilitatea utilizatorului sa foloseasca tehnici unice.

Genjutsu
Genjutsu – Tehnicile Genjutsu sunt deobicei tehnici iluzioniste.Aceste tehnici cauzeaza adversarului halucinatii si ii face sa vada lucruri care defapt nu sunt acolo.Tehnicile de tip Genjutsu sunt grozave cand incerci sa scapi sau sa confuzi adversarii. In timp ce adversarul este confuz , il poti ataca fara ca el sa stie unde esti sau poti scapa.

Ninjutsu
Ninjutsu – Ninjutsu este arta de a face semne cu mana si a modela chakra pentru a exe- cuta un jutsu (tehnica).Cand faci semnul cu mana distinctiv , tehnica dorita iti apare inainte. Executarea tehnicilor Ninjutsu cere concentratie la maxim si daca este intrerupta nu va functiona. Este nevoie doar de cate secunde pentru pentru a executa o tehnica Ninjutsu, totusi poate dura si mai mult.Ninjutsu este probabil cel mai folosit tip de atac din cele 3 categorii principale.

Taijitsu
Taijitsu este lupta corp la corp, care face parte din antrenamentul ninja. Nu are de-a face cu semnele cu manasi chakra este concentra in tot corpul.Taijitsu au de-a face cu o varietate de miscari : de la miscari incete pana la miscari rapide. Variatia lor depinde de cantitatea de chakra folosita. Sunt cunoscuti doar doi specialisti in lupta corp la corp in serie : Gai si Rock Lee.


Subcategorii

Doujutsu
Doujutsu – Tehnicile Doujutsu sunt executate cu ochiul. Tehnicile Doujutsu sunt puter- nice deoarece pot citi tehnicile Genjutsu,Taijitsu si Ninjutsu si sa le invinga fara nici o miscare fizica. Din cauza dificultatii si puterii acestei tehnici , persoanele care executa Doujutsu sunt deobicei genii. Sharingan-ul este considerat o technica Doujutsu.

Hijutsu
Hijutsu – Tehnicile Hijutsu sunt in special tehnici care pot fi executate doar de un anumit ninja,sau numai de ninja dintr-un anumit clan sau sat. Aceste tehnici au de-a face cu mostenirea sau infatisarea fizica a ninja-ului. De foarte multe ori, aceste tehnici sunt cel mai puternic sau favorit atac pe care il executa ninja-ul. Sunt foarte multe Hijutsu diferite in serie. Limitele bloodline sunt considerate tehnici Hijutsu.

Kinjutsu
Kinjutsu ; Tehnicile Kinjutsu sunt considerate ilegale si proscrise de catre Kages. Tehnicile Kinjutsu sunt sunt extrem de puternice si pot cauza pagube enorme cand sunt folosite. Daca sunt stapanite de persoana gresita , un sat intreg poate fi intr-un mare pericol.


Jutsu-ri des intalnite in Naruto

Chidori
Cunoscuta si ca "O mie de pasari", Chidori este un jutsu creat de Kakashi Hatake in timpul copilariei sale si este format prin canalizarea fluxului de chakra intr-o mana. Marea concentrare de electricitate produce un sunet care aduce cu ciripitul pasarilor, de unde si numele. Insa datorita instabilitatii, numai un ninja cu Sharingan poate folosi Chidori in mod eficient, acesta fiind motivul pentru care Sasuke e capabil sa invete acest jutsu.

Mokuton
Sau stilul Lemn este o abilitate genetica a Primului Hokage, Shodaime. Combinand chakra de pamant cu cea de apa, Primul Hokage putea produce copaci sau obiecte de lemn pe orice suprafata. In Shippuuden ni se dezvaluie ca Yamato a fost injectat cu ADN-ul primului Hokage, astfel incat este singurul ninja capabil sa foloseasca aceasta tehnica.

Rasengan
Rasengan este jutsul pe care Al Patrulea Hokage, Minato Namikaze a creat-o dupa trei ani de cercetari. Este un fel de minge rotitoare de chakra formata in mana utilizatorului care macina orice vine in contact cu ea. In Shippuuden, apar noi variante ale Rasenganului. Atat Naruto si Jiraya ne sunt aratati ca fiind capabili sa formeze un rasengan mai mare, Odama, care este mai puternic decat cel normal. De asemenea, Naruto e capabil sa adauge chakra lui de tip vant rasenganului standard ca sa creeze Rasen-Shuriken.

Clonele Umbrei
Este unul dintre primele jutsu-ri pe care le vedem in seria Naruto. Este folosit ca sa creeze orice fel de numar de copii ale unui utilizator. Cand sunt lovite sau cand utilizatorul doreste ele dispare in fum. Datorita cantitatii sale uriase de chakra Naruto poate crea mii de clone ale umbrei.

Summoning Jutsu
Jutsul de invocare permite unui ninja sa cheme de partea lui o creatura in timpul unei batalii. Creatura isi poate folosi abilitatiile ei unice sau arme. Dar inainte ca o invocare sa fie facuta, un ninja trebuie sa semneze un contract cu creatura, folosind propriul sau sange. Dupa aceasta, shinobi-ul isi apasa mana pe pamant, oferind o alta donatie de sange. Cele mai comune invocari sunt broastele protagonistului Naruto Uzumaki sau serpii lui Orochimaru.

Sigiliile lui Orochimaru
Sigiliul blestemat este un sigiliu special pe care Orochimaru il foloseste ca sa creasca puterea subordinatiilor sai si sa-i controleze. Cand sigiliul este dezactivat, utilizatorul lui este epuizat deoarece si-a consumat toata energia in timpul folosirii. Al doilea nivel al sigiliul este atins prin permiterea acestuia de a devora intreg corpul utilizatorului, schimband radical aspectul corpului si crescand puterea utilizatorului mai mult decat in timpul primului nivel. Al doilea stagiu ne este prezentat la cei cinci din Sunet, care sunt trimisi de Orochimaru dupa Sasuke si apoi chiar la Sasuke.
avatar
Irukandji
Administrator

Mesaje : 707

http://animesign.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum