Anime Sign
BUn venit pe Anime Sign!!

The Lion King ( 1, 2 si 3 )

In jos

The Lion King ( 1, 2 si 3 )

Mesaj Scris de Irukandji la data de Vin 26 Mar 2010, 10:43


Sinopsis The Lion King

La mai bine de 8 ani de la lansarea lui in cinematografe, Regele Leu apare intr-o varianta noua pe ecrane, cu sunet Dolby Stereo.
Acest film-eveniment a reusit sa adune incasari de 312 milioane$ numai in SUA, in total in toata lumea avand incasari de 767 milioane$.Distributie The Lion KingMatthew Broderick Leul Simba (voce) Rowan Atkinson Zazu (voce) Jim Cummings Hiena Ed, Gopher (voci)
Whoopi Goldberg Hiena Shenzi (voce) Jeremy Irons Leul Scar (voce) James Earl Jones Leul Rege Mufasa (voce)
Moira Kelly Leoaica Nala (voce) Nathan Lane Timon (voce) Ernie Sabella Pumbaa (voce)
Zoe Leader Sarafina, Nala's MotherPremii Oscar 1995CategoriaRezultatul
Cel mai bun cantec original - Elton John, Elton John, Tim Rice, Tim Rice Nominalizat
Cea mai buna coloana sonora - Hans Zimmer Castigator

Premii Globul de Aur 1995


CategoriaRezultatul
Globul de Aur pentru cel mai bun film (comedie/muzical) Castigator
Globul de Aur pentru cea mai buna coloana sonora - Hans Zimmer Castigator
Globul de Aur pentru cel mai bun cantec original - Tim Rice, Elton John, Elton John, Tim Rice Castigator

Premii BAFTA 1995


CategoriaRezultatul
Premiul BAFTA pentru cel mai bun sunet - Doc Kane, Mel Metcalfe, David Hudson (I), Terry Porter Nominalizat
Premiul Anthony Asquith pentru muzică de film - Hans Zimmer NominalizatRegele Leu (engleză The Lion King) este un film de animaţie lansat în 1994, produs de Walt Disney Feature Animation, regizat de Roger Allers şi Rob Minkoff şi lansat de Walt Disney Pictures şi Buena Vista Distribution pe 15 iunie 1994 în Statele Unite. Este al 32-lea film din seria de filme animate Disney, serie care a început în 1937 o dată cu Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici, şi filmul de animaţie clasică cu cele mai importante încasări din toate timpurile. Filmul urmăreşte viaţa lui, Simba, un leu din Africa care învaţă despre locul său în "cercul vieţii" şi trece printr-o serie de obstacole pentru a deveni regele de drept.
Un film muzical, având melodii compuse de Elton John şi versurile lui Tim Rice, cu o coloană sonoră compusă de Hans Zimmer. Coloana sonoră şi una din melodii au câştigat premiul Oscar. Astfel, compania Disney a luat decizia producerii după aceea două filme legate strâns: continuarea The Lion King II: Simba's Pride şi un semiprequel/semicontinuare, Regele Leu 3: Hakuna Matata (The Lion King 3: Hakuna Matata/The Lion King 1½).


Sinopsis

Atenţie: urmează detalii despre naraţiune şi/sau deznodământ.

Acţiunea se petrece în locul fictiv Pride Lands din Africa, unde un leu este conducătorul tuturor animalelor ca rege. La începutul filmului, Rafiki, un mandril shaman, îl prezintă pe Simba, noul pui născut al regelui Mufasa şi al reginei Sarabi, unei adunări al animalelor la Pride Rock, un fel de castel al regatului. Între timp, fratele mai tânăr al lui Mufasa, Scar, realizează ca nu mai este moştenitorul tronului şi pune la cale să îl ucidă pe Simba şi pe Mufasa.
Scar atrage curiozitatea lui Simba pentru cimitirul de elefanţi, un loc dincolo de graniţele Pride Lands, unde Mufasa i-a interzis lui Simba să meargă. Simba îşi ia prietena sa, Nala, la cimitirul de elefanţi, unde sunt fugăriţi de Shenzi, Banzai şi Ed, hienele loiale lui Scar, fiind în final salvaţi de Mufasa. Scar devine furios deoarece au eşuat să îi omoare pe pui. Punând la cale un nou plan, adună toate hienele şi le promite că dacă va deveni rege, nu vor mai înfometa niciodată. Mai târziu, Scar îl ademeneşte pe Simba în ceea ce el numeşte o surpriză de la tatăl său. Între timp, hienele sperie un grup de antilope şi pornesc o cireadă. Alertat prin minciună de Scar, Mufasa porneşte să îşi salveze fiul dar, dupa ce reuşeste, este ucis de către Scar. Acesta îl convinge pe Simba ca el este responsabil pentru moartea tatălui său şi îi recomandă să părăsească teritoriul şi să nu se mai întoarcă niciodată. Pentru a se asigura de asta, trimite hienele pentru a-l ucide dar, după ce Simba ajunge într-o zonă plină de spini, hienele se opresc şi îl ameninţă că îl omoară dacă se mai întoarce vreodată. Reuşind să îi convingă pe toţi că Simba şi Mufasa au fost ucişi, Scar devine rege, fiind cel mai apropiat ca rudă de Mufasa.
Simba ajunge într-un deşert, unde este găsit de Timon şi Pumbaa, care îl adoptă şi îl cresc în stilul lor de viaţa. După ce Simba creşte, se întâlneşte cu prietena lui, Nala, care îi spune că tirania lui Scar a distrus tot teritoriul Pride Lands. Îi cere lui Simba să se întoarcă pentru a deveni rege dar acesta refuză, simţindu-se încă vinovat pentru moartea tatălui său. Totuşi, după ce este convins de Rafiki şi de fantoma tatălui său, Simba se întoarce împreună cu Nala, Timon şi Pumbaa.
O dată întors, Simba se confruntă cu unchiul său iar adevărul despre moartea lui Mufasa este spus de însuşi Scar. Începe o confruntare între lei şi hiene în timp ce Simba se luptă cu Scar. Spre finalul luptei, Scar dă toată vina pe hiene, dar ei au auzit conversaţia lui cu Simba. Simba reuşeşte să işi învingă unchiul, aruncându-l într-o prăpastie. Hienele îşi înconjoară conducătorul decăzut şi trădător şi îl omoară, mâncând-ul de viu.
Cu regele de drept pe tron, totul revine la normal. Filmul se încheie cu Rafiki ridicând noul copil al lui Simba, continuând "cercul vieţii".
Producţia


Regele Leu a fost numit King of the Jungle la începutul producţiei. Ca şi în cazul filmului Bambi (1942), producătorii au studiat viaţa leilor adevăraţi, iar unii producători au mers în Kenia pentru a studia habitatul lor natural care va fi folosit în film.
Utilizarea semnficativă a calculatoarelor în film a permis producătorilor să-şi pună în practică ideile în noi moduri. Animatţa pe calculator s-a folosit cel mai mult în scena cu antilopele. Câteva antilope au fost create 3D pe calculator după care au fost multiplicate în câteva sute.
Regele Leu a fost cândva considerat secundar lui Pocahontas, deoarece au fost produse simultan. Majoritatea producătorilor au lucrat pe Pocahontas deoarece considerau că din cele două producţii, Pocahontas va fi cel mai bun. Cu toate acestea, când cele două filme au fost lansate, Regele Leu a fost cel mai bun din toate punctele de vedere, cu toate că ambele filme au fost un succes şi au primit laude din partea criticii.
Personajele


Spre deosebire de filmele Disney precedente care au folosit actori mai puţin cunoscuţi pentru voci, aproape toate vocile din Regele leu sunt realizate de actori cunoscuţi.

 • Simba, având ca voce pe Jonathan Taylor ca pui şi pe Matthew Broderick ca adult este mostenitorul lui Mufasa.La inceput incepe sa invete despre cercul vietii de la tatal lui.Dupa moartea lui Mufasa crezandu-se vinovat ,este fugarit de cele trei hiene si ajunge sa fie gasit de Timon si Pumba.La sfarsit,ajunge Regele Leu dupa cel in omoara pe Scar.
 • Scar, având ca voce pe Jeremy Irons, este antagonistul filmului şi fratele lui Mufasa, care obţine tronul prin uzurpare.Desi reuseste,domnia sa nu dureaza mult.La sfarsit,cand isi roaga trio de hiene sa-l ajute acestea il omoara.
 • Nala,avand ca voce pe Sally Dworsky,este prietena din copilarie a lui Simba.Ea ajunge si sotia personajul principal.Ea vine in timp ce Simba se afla cu Timon si Pumba si-l roaga sa se intoarca inapoi,la inceput crezand ca este un leu oarecare.
 • Mufasa, având ca voce pe James Earl Jones, este regele teritoriului Pride Lands şi tatăl lui Simba.El ii povesteste lui Simba despre cercul vietiisi inainte de a muri isi salveaza fiul din ghearele fratelui sau,Scar.
 • Timon si Pumba, având ca voci pe Nathan Lane (Timon) şi pe Ernie Sabella (Pumbaa), sunt o pereche comică dintre o mangustă şi un mistreţ care trăiesc sub filozofia lor "Hakuna Matata" (fără griji).Dupa ce vine Nala,ei cred ca acum vor ramane doi,iar Simba va pleca cu ea.In timpul luptei ei devin doi Hawaiani,incercand sa le distraga atentia hienelor.
 • Rafiki, având ca voce pe Robert Guillaume, este un mandril înţelept care prezintă noii prinţi ai regatului.Este ca un botezator.
 • Zazu, având ca voce pe Rowan Atkinson, este majordomul loial al lui Mufasa.El trebuia sa aiba grija de Simba si Nala,dar cei doi il pacalesc si i distrag atentia,acestia ducandu-se in cimitirul elefantilor.La un momendat este prins de Scar.
 • Shenzi, Banzai si Ed, având ca voci pe Whoopi Goldberg (Shenzi), Cheech Martin (Banzai) şi Jim Cummings (Ed), sunt un trio de hiene care îl asistă pe Scar.


Muzica
Elton John şi Tim Rice au compus cinci melodii originale în film, cu Elton John interpretând Can You Feel The Love Tonight la sfârşit. Hans Zimmer a contribuit şi el cu o coloană sonoră iar Lebo M a fost coordonatorul corului african. Muzica a câştigat premiul de Cea mai bună coloană sonoră si Cea mai bună melodie atât la Premiile Oscar cât şi la Globurile de Aur. Trei melodii din film (Can You Feel The Love Tonight, The Circle of Life, şi Hakuna Matata) au fost nominalizate simultan la Premiile Oscar.
Melodii


Acestea sunt melodiile din film, ordonate în ordinea apariţiei:

 • Circle of Life, interpretată de Carmen Twillie, cu voci africane din partea lui Lebo M şi corul său. Melodia este auzită la începutul filmului când noul născut Simba este prezentat animalelor. Melodia este de asemenea reluată la sfârşitul filmului. https://www.youtube.com/watch?v=vX07j9SDFcc
 • The Morning Report, o melodie care nu a fost inclusa în filmul iniţial (a fost compusă pentru muzicalul de pe Broadway), a fost adăugată şi animată în ediţia DVD din 2003. Interpretată de Zazu (Rowan Atkinson), Mufasa (James Earl Jones) şi Simba (Evan Saucedo), scena este o prelungire a scenei din filmul original unde Zazu îi aduce lui Mufasa raportul de dimineaţă. https://www.youtube.com/watch?v=eVJNpR7sU80
 • I Just Can't Wait To Be King este interpretată de micul Simba (Jason Weaver), mica Nala (Laura Williams) şi Zazu (Rowan Atkinson). Simba foloseşte acest număr muzical în film pentru a-l distrage pe Zazu în aşa fel încât ei să se furişeze în cimitirul de elefanţi. https://www.youtube.com/watch?v=KXs8OS6EdAE
 • Be Prepared este interpretată de Scar (Jeremy Irons), Shenzi (Whoopi Goldberg), Banzai (Cheech Martin) şi Ed (Jim Cummings). În această scenă, Scar îşi dezvăluie planul de a-i ucide pe Mufasa şi pe Simba. https://www.youtube.com/watch?v=L0AiN8vrn9Y
 • Hakuna Matata este interpretată de Timon (Nathan Lane), Pumbaa (Ernie Sabella) şi Simba (Jason Weaver ca pui şi de Joseph Williams ca adult). Timon şi Pumbaa folosesc această melodie ca un călduros bun venit lui Simba în jungla lor. https://www.youtube.com/watch?v=ejEVczA8PLU
 • Can You Feel The Love Tonight este o melodie de dragoste intepretată de Simba (Joseph Williams), Nala (Sally Dworsky), Timon (Nathan Lane) şi Pumbaa (Ernie Sabella). Această secvenţă muzicală arată frustrarea lui Timon şi Pumbaa pentru îndrăgostirea lui Simba şi pentru formarea relaţiei lui cu Nala. Melodia a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună melodie. https://www.youtube.com/watch?v=W9_nXlvY6IoColoana sonoră şi alte albume


Coloana sonoră originală a filmului a fost lansată pe 13 iulie, 1994 de către Walt Disney Records.
La 28 februarie, 1995 Disney a lansat un album intitulat Rhythm of the Pride Lands care conţine piese compuse dar care nu au fost incluse în film. Majoritatea melodiilor sunt compuse de Lebo M. Câteva melodii de pe album vor fi folosite în proiectele Lion King viitoare. Rhythm of the Pride Lands a fost lansat intr-o ediţie foarte limitată. Cu toate acestea, a fost relansat în 2003 alături de o ediţie specială a coloanei sonore originale.

Surse: wikipedia, cinemagia

Trailer:Ultima editare efectuata de catre Soyeopdo in Dum 28 Mar 2010, 19:53, editata de 2 ori
avatar
Irukandji
Administrator

Mesaje : 707

http://animesign.forumz.ro

Sus In jos

Re: The Lion King ( 1, 2 si 3 )

Mesaj Scris de Irukandji la data de Vin 26 Mar 2010, 11:17
Distributie The Lion King II: Simba's PrideCam Clarke Simba Matthew Broderick Simba - Regele Leu (voce) Ryan O'Donohue Kovu, tanar
Ashley Edner Kiara, tanara Edward Hibbert Zazu Gene Miller Kovu, adult
Ernie Sabella Pumbaa (voce) Lisa Long voci aditionale Jason Marsden Kovu, adult
Seth Isler voci aditionale
Regele Leu II (engleză The Lion King II: Simba's Pride) este un film de animaţie, continuarea filmului Regele Leu, produs în tandem de Disney Toon Studios, regizat de Darrell Rooney, şi lansat de Walt Disney Pictures şi Buena Vista Distribution pe 27 octombrie1998 în Statele Unite.
Sinopsis

Atenţie: urmează detalii despre naraţiune şi/sau deznodământ.

Faceţi cunoştinţă cu Kiara, fiica lui Simba si Nala şi kovu, fiul lui Scar şi Zira, noii locuitori din regat, care au descoperit puterea "Somos um" - ceea ce înseamnă "dragoste".
Kiara, care locuieşte în căutare de noi aventuri, el întâlneşte kovu, care locuieşte în Terenuri Interzis, în cazul în care adepţii şi familia Cicatricea au fost exilaţi după moartea sa.
În timp ce încearcă să-şi găsească locul lor în "ciclu de viaţă", Kiara şi kovu a dezvoltat o relaţie specială, se luptă să-l păstraţi în ciuda rivalitatea dintre familiile şi în cele din urmă descoperi că poate fi singura şansă pentru pace să domnească din nou între cele două familii.

Personaje

 • Simbacare si in acest film va juca un rol important, de data aceasta fiind rege si tatal al Kiarei. Fiind foarte grijuliu, se impotriveste relaiei acesteia cu Kovu.
 • Rafiki, având ca voce pe Robert Guillaume, este un mandril înţelept care prezintă noii prinţi ai regatului.Este ca un botezator.
 • Zazu, având ca voce pe Rowan Atkinson, este majordomul loial al lui Simba.
 • Nala, avand ca voce pe Sally Dworsky, este prietena din copilarie a lui Simba.Ea ajunge si sotia personajul principal. In timp ce Simba este foarte grijuliu si nu are deloc incredere in Kiara, Nala este de parere ca acesta exagereaza.
 • Timon si Pumba, având ca voci pe Nathan Lane (Timon) şi pe Ernie Sabella (Pumbaa), sunt o pereche comică dintre o mangustă şi un mistreţ care trăiesc sub filozofia lor "Hakuna Matata" (fără griji). Acestia ajung mana dreapta a lui Simba si sunt trimisi sa o supravegheze pe kiara, insa nefiind destul de discreti sunt mereu prinsi, cauzand probleme.
 • Zira este mama lui Kovu. Aceasta incearca sa se folosesca de puiul sau pentru a-l omori pe Simba, insa planul sau nu reuseste, la sfarsitul filmului pierzandu-si viata.
 • Nuka este fratele mai mare a lui Kovu. Traind mereu in umbra lui, acesta devine gelos si cu prima ocazie incearca sa se afirme prin prinderea lui Simba, insa il scapa si este omorat. De furie, mama sa e tot mai hotarata sa il ucida pe Simba.
 • Vitani este sora mai mare a lui Kovu. Desi frustrata de faptul ca a fost tradata de fratele sau, accepta pacea intre cele doua grupuri de lei, fiind cea care o ajuta pe Kiara sa ii motiveze si pe ceilalti.
 • Kiara este fiica lui simba si o mica rebela. De la inceput ea se razvrateste, plecand acolo unde ii era interzis. Astfel se intalneste cu Kovu, de care se va indragosti.
 • Kovu Este fiul Zirei si a lui Scar. Fiind antrenat de mic acesta nu cunoaste copilaria. Dupa ce o cunoaste pe Kiara, acesta se indragosteste de ea si renunta la planul de a-l ucide pe Simba, insa lucrurile se complica cand familia sa apare si invinuindu-l pentru ceva ce nu a facut.


Melodii


Trailer:
Ultima editare efectuata de catre Soyeopdo in Dum 28 Mar 2010, 20:00, editata de 6 ori
avatar
Irukandji
Administrator

Mesaje : 707

http://animesign.forumz.ro

Sus In jos

Re: The Lion King ( 1, 2 si 3 )

Mesaj Scris de Irukandji la data de Dum 28 Mar 2010, 19:20


Sinopsis Lion King 1 1/2

Istoria Regelui Leu, (re)povestita de Timon si Pumbaa, prin perspectiva lor unica.


Distributie Lion King 1 1/2Matthew Broderick Simba (voce) Whoopi Goldberg Shenzi (voce) Nathan Lane Timon (voce)
Wayne Allwine Mickey Mouse Tony Anselmo Donald Duck Bill Farmer Goofy
Tress MacNeille Voci adiţionale Jerry Stiller Uncle Max Corey Burton Grumpy, Additional Voices
Shaun Fleming The Lost Boys/Additional Voices

Regele Leu 3: Hakuna Matata (engleză The Lion King 3: Hakuna Matata/The Lion King 1½)) este un film de animaţie, totodată al treilea continuarea filmului Regele Leu, produs în tandem de Disney Toon Studios, regizat de Bradly Raymond, şi lansat de Walt Disney Pictures şi Buena Vista Distribution pe 10 februarie 2004 în Statele Unite. Afişează aproape aceeaşi poveste din primul film, dar spus de către Timon şi Pumbaa. Timon arată un film cum a fost viaţa sa pe teren cunoscut sub numele de suricates şi Pumba.
Sinopsis

Atenţie: urmează detalii despre naraţiune şi/sau deznodământ.

Timon şi Pumbaa sunt înţelegători prieten eroi mare de savană. Regele Leu 3 ne duce spre trecut, înainte de povestea lui Simba, şi în spate. În această aventură comedie noi, Timon şi Pumbaa descoperi originile sale, atunci când s-au întâlnit şi modul în care a ajutat Simba salva Serengeti. Istoria ei include câteva din momentele de mare de Regele Leu că acum este un pic diferit din punctul tău de vedere. De exemplu, surprins să afle adevărul despre modul în care el a dezvoltat în momentul în care definesc Simba atunci când a fost prezentat la regnul animal.

Personaje

Timon având ca voce pe Nathan Lane este un personaj foarte important in acest film. Povestea incepe cu viata sa cand traia alaturi de mama lui si de manguste. Pentru ca mereu facea totul pe dos, Timon s-a hotarat sa plece undeva si sa caute Hakuna Matata ( fara griji ). Cu putin ajutor din partea lui Rafiki ( maimuta inteleapta ) si a lui Pumbaa, noul sau prieten, reuseste sa descopere casa ideala, insa fericirea le este intrerupta de niste aventuri neprevazute.
Pumbaa avand ca voce pe Ernie Sabella este prietenul lui Timon si cel care il descopera pe Simba. Dupa ce se intalneste cu Timon, el capata o noua perspectiva asupra vietii, insa spre deosebire de prietenul lui, pleaca sa il ajute pe Simba fara sa stea pe ganduri.

Simba, având ca voce pe Jonathan Taylor ca pui şi pe Matthew Broderick ca adult este mostenitorul lui Mufasa. Dupa ce tatal sau moare, este alungat de hiene si se intalneste cu Timon si Pumbaa. El invata sa manance gandaci si sa traiasca sub principiul de Hakuna Matata. Toate astea se schimba insa, odata ce Nala, prietena lui din copilarie apare.Eu una ador aceste filme. Nu am cuvinte sa le descriu deci, astept si parerea voastra :D. Sper sa imi apreciezi munca.
avatar
Irukandji
Administrator

Mesaje : 707

http://animesign.forumz.ro

Sus In jos

Re: The Lion King ( 1, 2 si 3 )

Mesaj Scris de Insane Tenshi la data de Mier 26 Mai 2010, 21:55

Filmul este absolut superb ca si Balto si inca cateva facute de Disney. Nam vazut decat prima parte si jumatatea celui de al doilea si am zis ca ma apuc sal continui si sal vad calumea, pentru ca ste sublim Love. Poate mor si nu mai apuc, dar lasa ca la vara cu timp liber va voi uita si de 5 ori la el, sal vad si sal admir pentru ca merita intradervar.
avatar
Insane Tenshi

Mesaje : 1203

Sus In jos

Re: The Lion King ( 1, 2 si 3 )

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum