Anime Sign
BUn venit pe Anime Sign!!

Jigoku Shoujo

In jos

Jigoku Shoujo

Mesaj Scris de ShoboMik la data de Sam 29 Mai 2010, 16:23

Jigoku Shoujo adică Fata Iadului, engl. Hell Girl, de asemenea cunoscut ca „Jigoku Shoujo: Girl From Hell”, este o serie anime produsă de Aniplex şi Studio Deen.

Gen: Horror, Mister, Thriller.
Nr. episoade: 26

Subiectul:
Marea majoritate a episoadelor sunt scurte poveşti care prezintă suferinţa unei persoane diferite cauzată de unul sau mai mulţi indivizi. Un website cunoscut ca Jigoku Tsūshin (Corespondenţa Iadului) care poate fi accesat la miezul nopţii de persoana care doreşte răzbunare împotriva individului care i-a cauzat suferinţă. După ce numele este introdus, Jigoku Shoujo (Fata Iadului) le oferă o papuşă din paie cu o sfoară roşie înfăşurată în jurul gâtului. Dacă aţa este desfăcută, ea va duce ţinta în Iad, de asemenea cel care a căutat răzbunare este trimis în Iad după moarte.

După un timp după ce numele a fost depus , persoanele sunt vizitate de Enma Ai, o fată cu ochii roşii care poartă o uniformă şcolară marinărescă. Ea le dă oamenilor păpuşa din paie, care este de fapt unul dintre asistenţii ei. Ea le spune apoi că în cazul unei răzbunări adevărate trebuie să desfacă sfoara, iar inamicul va fi imediat trimis în Iad. Un semn negru le va apărea pe piept cu rol în amintirea persoanelor că sufletele lor vor merge în Iad imediat după moarte.

Ai este ajutată de către cei trei asistenţi: Ichimoku Ren, un bărbat îmbrăcat casual care ia forma unei păpuşi albastre din paie; Hone-Onna, o femeie care poarta un kimono cu obi(eşarfă) legat în faţă care semnifică faptul că ea este o prostituata şi ia forma unei păpuşi roşii din paie; şi Wanyūdō, un bătrân care poartă o eşarfă roşie şi uneori o pălărie, şi ia forma unei păpuşi negre din paie. Trio-ul o ajută pe Ai să investigheze natura clienţilor ei şi ,de asemenea, prezintă victimelor păcatele de care au fost acuzaţi înainte ca Ai să îi ducă în Iad.

În episodul 8 al primului sezon, două personaje noi sunt introduse: un jurnalist pe nume Shibata Hajime un fost căutător de scandaluri şi şantajist care începe să investigheze poveştile legate de Jigoku Shoujo ; şi fiica lui, Tsugumi.După o întâlnire cu Enma Ai, Tsugumi începe să aibă viziuni cu lucrurile pe care Ai le vede şi chiar dacă cei doi se implică din ce în ce mai mult în treburile lui Ai, Hajime dezaprobă metodele lui Ai de a-şi răzbuna clienţii şi încearcă să îi oprească pe aceia care au contactat-o pe Jigoku Shoujo.

Personaje Principale:

Ai Enma

Ea este personajul central al seriei, cu părul lung şi ochii roşii. Entitate sprirituală cu trecut tragic, ce trăieşte într-o lume crepusculară alături de bunica ei, este cea care duce la bun sfârşit răzbunarea în folosul clienţilor ei. Ea de obicei poartă un seifuku negru sau o uniformă marinărescă dar mereu un kimono cu model floral când aduce răzbunare clienţilor.
Ai şi-a început cariera ca Fata Iadului o dată cu primul ei act de răzbunare asupra sătenilor care au condamnat-o la moarte ca sacrificiu. Ochii ei au devenit roşii din momentul în care Sentarou (prietenul ei din copilărie care a cedat asupra presiunii săteniilor de a o îngropa de vie) a aruncat prima lopată cu pamant peste faţa ei. După o vreme, ea s-a ridicat din mormânt şi s-a răzbunat pe întregul sat prin furia ei, arzând-l. Datoria ei de a îndeplinii răzbunarea altor oameni şi trimiterea oamenilor în Iad este pedeapsa ei, o datorie pe care ea a îndeplinit-o de 400 de ani. Wanyudo a remarcat că ea încă are sentimente, chiar dacă ea nu le-a exteriorizat, şi s-a descoperit mai târziu că Păianjenul i-a ordonat lui Ai să-şi închidă inima. Experienţele avute alături de familia Shibata, îi readuc aminte de soarta ei teribilă şi aparent îi trezesc şi alte sentimente, sau măcar abilitatea de a le exprima. În cel de-al doilea sezon, Ai devine mai expresivă si prezintă mai multe sentimente, astfel devenind mai dornică să interacţioneze cu ceilalţi şi cu "clienţii" ei. De asemenea, în una din scene , ea arată un " V al victoriei" în faţa ţintei ca o metodă de batjocură şi tortură înainte de a o trimite în Iad; în alta, ea este văzută citind o revistă de moda. Sentimentele şi amintirile ei sunt încă odată trezite de suferinţa lui Takuma Kurebayashi.

Wanyūdō

Wanyūdō este primul din cei trei companioni ai lui Ai. De obicei, acesta apare sub forma unui bătrân care poartă haine tradiţionale japoneze şi o eşarfă roşie în jurul gâtului. În caz de nevoie, acesta se transformă într-o păpuşă neagră din paie pe care Ai o înmâneazâ clienţilor. De asemenea, acesta poate lua forma trăsurii cu care Ai se duce în lumea oamenilor pentru a lua un suflet. Numele acestuia derivă de la "yokai" care înseamnă "o roată care intră pe drum". În episodul 12 din Futakomori, este prezentat că Wanyūdō fusese roata trăsurii unei prinţese, care a căzut de pe o stâncă. Trăsura a luat foc şi toţi oamenii din interior au fost ucişi. Ca rezultat, el a devenit un yokai care teroriza oamenii în forma unei roţi în flăcări, până când a întâlnit-o pe Ai.

Ren Ichimoku

Ren este cel de-al doilea companion al lui Ai, care de obicei ia forma unui tânăr. Acesta se poate transforma şi într-un ochi imens care îi conferă abilitatea de a vedea prin clădiri, proiectănd ochiul pe pereţi sau tavan. Ochiul poate fi de asemenea folosit ca o armă, acesta proiectând lumina intensa. La nevoie, Ren se transformă într-o păpuşă albastră de paie, prin sărutarea pandantivului pe care îl poartă la gât. Într-un târziu, este prezentat faptul că Ren este un tsukumogami(un spirit artificial), un tip de spirit care aparţine unui artefact. În cazul lui Ren, acesta a fost o katana. Ai i-a daruit forma curentă, după ce acesta a fost abandonat.

Hone Onna

Hone Onna este cea de-a treia însoţitoare a lui Ai. Aceasta ia de obicei forma unei femei într-un kimono cu obi-ul legat în faţă--semnul distinctiv al unei oiran. Îi displace să i se spună "bătrână" şi devine păpuşa roşie din paie când este nevoie, prin aruncarea obi-ului în jurul gâtului. Hone Onna şi Ren investighează oamenii care i-au chemat şi oamenii care trebuie trimişi în Iad. De obicei, ea se infiltrează în societatea umană îmbrăcată în haine casual pentru a investiga cazurile, în aceste ocazii ea foloseşte pseudonimul "Sone Anna". Numele Hone Onna vine de la creatura legendară cu acelaşi nume, care literal înseamnă "Femeia din oase" (bone woman), care subliniază abilitatea acesteia de a-şi expune oasele pentru a speria victimele. În episodul 8 din Futakomori, aceasta dezvăluie că are 200 de ani. Iniţial , ea a fost o prostituata cu numele Tsuyu. A fost trădată de un bărbat de care se îndrăgostise, care a forţat-o să se prostitueze pentru a-şi plăti datoriile. Tsuyu a fost pentru o a doua oară trădată când a încercat să fugă alături de o altă prostituata pe nume Kion şi de bărbatul pe care îl iubea. Tsuyu şi bărbatul au fost omorâţi de un samurai in faţa lui Kion şi acelaşi samurai a aruncat-o apoi pe Tsuyu în râu. Spirite ale oaselor oamenilor aruncaţi în râu s-au ridicat şi au transformat-o pe Tsuyu în yokai-ul Hone Onna, formă în care, mai tarziu a întâlnit-o pe Ai.

Personaje episodice:

Hajime Shibata

Un fost jurnalist care acum îşi câştigă banii şantajând celebrităţile. A început să investigheze zvonurile despre site-ul Corespondenţei Iadului în mare parte din interes, dar devine tot mai implicat odată ce realizează că oamenii chiar sunt duşi în Iad. Cu atât mai mult, fiica lui, Tsugumi are întâlniri misterioase cu Enma Ai care îi permite să vadă lucruri pe care le vede şi ea.

Tsugumi Shibata

Fiica lui Hajime, care îl menţionează adesea ca "Hajime-chan". A văzut-o pe Ai odată şi de atunci există o conexiune misterioasă între ele. Prima dată raportează tot ceea ce vede lui Hajime, dar pe parcursul seriei, dezaprobă tot mai mult opiniile tatălui ei, chiar dacă Ai ar trebui într-adevăr oprită.

Ayumi Shibata

Soţia decedată a lui Hajime. Hajime acordă mai mult timp muncii sale decât familiei, cu intenţia de a-şi face soţia fericită câştigând sume mari de bani în scopul îmbunătăţirii stilului de viaţă. Ayumi din nefericire avusese o aventură cu un politician pe care Hajime îl spiona. Din cauza incidentului, Hajime a dat-o afară din casa şi i-a interzis să o mai vadă pe Tsugumi. Câteva momente mai târziu, Ayumi moare din cauza unui accident de maşină. Tsugumi păstrează cerceii mamei ei ca amintire. Hajime încă o iubeşte pe Ayumi foarte mult şi regreta că n-a iertat-o considerând că dacă ar fi făcut-o , ea n-ar mai fi murit.Tematica muzicală

Tema de început
Sakasama no Chō
lit. The Inverted Butterfly)

  • Versuri: SNoW, Hideaki Yamano
  • Compoziţia: SNoW, Asanjō Shindō
  • Performanţa: SNoW


Tema de sfârşit
Karinui Karinui lit. Basting)

  • Versuri: Hitomi Mieno
  • Compoziţia: Masara Nishida
  • Performanţa: Mamiko Noto
ShoboMik
ShoboMik

Mesaje : 23

Sus In jos

Re: Jigoku Shoujo

Mesaj Scris de For 4 Only la data de Dum 20 Feb 2011, 16:47

L-am vazut pe. Imi place.
Nu am ce sa zic. Chiar imi place. Si mai ales de Ai, care, era ca o papusa. Era atat de Perfecta si de Frumoasa. Si Onna imi placea dar nu la fel de mult ca Ai. Animeul are o tematica interesanta si pe deasupra morala. Nu stiu exact care e aia dar stiu ca are si morala. Singurul lucru care nu mi-a placut deloc a fost ziaristul (ziarist era, nu?) si fica lui. Chiar erau enervanti. In rest, un anime de nota 10.
For 4 Only
For 4 Only

Mesaje : 218

Sus In jos

Re: Jigoku Shoujo

Mesaj Scris de Arisa_chan la data de Joi 16 Iun 2011, 16:25

Mi-a placut enorm acest anime,o povestea originala ce dezvaluie multe secrete care la un moment dat ar putea fi chiar socante,unde ne arata adevarata natura intunecata a oamenilor care se tradeaza sau pur si simplu din ura sunt in stare de orice lucru ingrozitor pe care mai tarziu,eventual il vor regreta.Enma Ai este un personaj care mie una mi-a placut foarte mult,mai ales ochii ei rosii si acea privire a ei..
Arisa_chan
Arisa_chan

Mesaje : 20

Sus In jos

Re: Jigoku Shoujo

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum