Anime Sign
BUn venit pe Anime Sign!!

Lindsay Lohan

In jos

Lindsay Lohan

Mesaj Scris de Bobocel. la data de Lun 12 Iul 2010, 20:25

Lindsay Dee Morgan Lohan (n. 2 iulie 1986) este o actriţă, cântăreaţă şi model american. Lohan şi-a început cariera în showbiz la o vârstă fragedă, fiind model pentru o revistă de copii şi pentru câteva reclame. La vârsta de 10 ani, îşi începe cariera de actriţă în serialul Another World. La vârsta de 11 ani, a jucat în primul ei film, un remake al filmului The Parent Trap, interpretându-le pe cele 2 surori gemene.
Lohan devine celebră cu rolurile principale din filmele: Freaky Friday, Confessions of a Teenage Drama Queen, Mean Girls şi Herbie: Fully Loaded. Următoarele roluri principale le are în filmele Bobby şi A Prairie Home Companion. În 2004, Lohan îşi lansează albumul de debut Speak de pe care se desprind single-urile "Rumors","Over" şi "First". În anul 2005,în data de 6 decembrie, ziua de Moş Nicolae, Lohan îşi lansează al doilea album A Little More Personal (Raw). De pe el se desprinde single-ul "Confessions of a Broken Heart (Daughter to Father)" .
Viaţa personală a lui Lindsay a fost mereu pe prima pagină a ziarelor şi a tabloidelor.

Începutul succesului
Lohan şi-a început cariera cu agenţia Ford Models la vârsta de 3 ani,dar a pozat foarte puţin ca model. Ea a persistat să fie model, şi a apărut pe mai mult de 100 de afişe pentu companii ca Toys "R" Us. Ea a pozat şi pentru firma Calvin Klein Kids ,de obicei pozând împreună cu fraţii ei, Michael şi Ali, pozând de asemenea şi pentru firma Abercrombie Kids.
Prima audiţie a lui Lindsay pentru un rol în televiziune nu a mers bine; cu timpul s-a străduit mai tare pentru o reclamă la Duncan Hines, după care i-a spus mamei sale că se va da bătută dacă nu primeşte jobul. A fost angajată, şi a apărut în 60 de reclame, printre care şi una la Jell-O împreună cu Bill Cosby. Aceste reclame în care a apărut au ajutat-o să primească mici roluri în telenovele. Primind aceste roluri ea a fost considerată o "mică actriţă". În 1996 a primit rolul Alexandrei "Ali" într-un remake al serialului Another World", unde a vorbit mai mult decât orice altă fată de 10 ani în filmele din acele timpuri". În 1998, a renunţat la rolul său din Another World, deoarece regizorul Nancy Meyers îi propusese să joace rolul a două surori gemene (Dennis Quaid şi Natasha Richardson) în remake-ul filmului The Parent Trap. Filmul The Parent Trap a fost bine primit de critici ca o comedie de familie, aducând în USA $92 milioane de dolari. Criticul filmului Janet Maslin a văzut dublul personaj al lui Lindsay şi i-a considerat interpretarea foarte viguroasă "încât pare că a luat lecţii de actorie de la Sharon Stone". Criticul Kenneth Turan a numit-o pe Lohan "sufletul acestui film la fel ca Hayley Mills, amândouă fiind originale" A început cu două filme originale Life-Size (2000)cu Tyra Banks şi Get the Clue (2002).A jucat de asemenea în primul episod din mini-serialul de televiziune Bette în anul 2000, interpretând una dintre fiicele lui Bette Midler,dar Lohan, având 14 ani, a renunţat la rol când producţia s-a mutat din New York la Los Angeles. În 2001, a fost gazda reclamelor de pe ABC-TV care comemorau 100 de ani de la naşterea lui Walt Disney.

Ridicarea spre faimă
După o scurtă pauză, Lohan obţine un rol într-un alt film marca Disney: [[Freaky Friday]] (2003) împreună cu Jamie Lee Curtis. Personajul din film al lui Lindsay a fost unul mai sălbatic, dar ea s-a hotărât să se îmbrace pentru audiţie într-un stil feminin şi drăgălaş, iar după primirea rolului, personajul lui Lindsay a fost rescris. În 2005, Freaky Friday a fost unul dintre cele mai de succes filme ale lui Lindsay, câştigand 160 milioane de dolari. În 2004, Lohan a primit 2 roluri principale în filmele: Confessions of a Teenage Drama Queen şi Mean Girls, amândoua lansate în 2004.Drama Queen nu a fost un succes prea mare la box office câştigând 30 milioane de dolari, iar criticii au considerat filmul unul nereuşit. Mai de succes a fost filmul Mean Girls, primul film PG-13 al lui Lindsay şi primul ei film care nu avea legătură cu Disney. Filmul a câştigat la nivel mondial 128 milioane de dolari, iar criticii au lăudat-o pe Lindsay pentru interpretarea rolului său. Datorită filmului Mean Girls popularitatea lui Lindsay crescuse, iar paparazzi începuseră să o urmărească. În 2005, Lohan a fost prima persoană care a avut o păpuşă My Scene Goes Hollywood lansată de [[Mattel]. De asemenea ea şi-a împrumutat vocea pentru unul dintre personajele filmului My Scene Goes Hollywood. Lohan s-a întors laDisney în 2005, pentru filmarea filmului Herbie:Fully Loaded. Filmul Herbie:Fully Loaded a câştigat pe plan mondial 144 milioane de dolari. În 2006, filmul Herbie a fost descris de revista Vanity Fair ca "primul film dezastruos al lui Lindsay". Următorul său film Just My luck a fost lansat în cinematografe în mai 2006 şi a câştigat pe plan mondial doar 38 de milioane de dolari.

Filme independente şi intreruperea carierei
După filmul "Just My Luck", Lohan a primit numai roluri mici, dar mature. În iunie 2006,"A Prairie Home Companion" a câştigat pe plan global numai 25 de milioane de dolari. Lohan a terminat de filmat filmul Bobby în decembrie 2005, iar filmul a fost lansat în cinematografe pe data de 23 noimebrie 2006.

Dare to Love Me (2010) (pre-producţie) .... La Ritana
Labor Pains (2009) .... Thea
"Ugly Betty" .... Kimmie Keegan (4 episoade, 2008)
I Know Who Killed Me (2007) .... Aubrey Fleming / Dakota Moss
Georgia Rule (2007) .... Rachel Wilcox
Chapter 27 (2007) .... Jude
Bobby (2006) .... Diane
Just My Luck (2006) .... Ashley Albright
A Prairie Home Companion (2006) .... Lola Johnson
Herbie Fully Loaded (2005) .... Maggie Peyton
"That '70s Show" .... Danielle (1 episod, 2004)
"King of the Hill" .... Jenny Medina (1 episod, 2004)
Mean Girls (2004) .... Cady Heron
Confessions of a Teenage Drama Queen (2004) .... Mary Elizabeth Cep / Lola
Freaky Friday (2003) .... Anna Coleman
Get a Clue (2002) (TV) .... Lexy Gold
"Bette" .... Rose (1 episod, 2000)
Life-Size (2000) (TV) .... Casey Stuart
The Parent Trap (1998) .... Hallie Parker / Annie James

____________AnimeSign____________
♥️Apare in club imbracata sumar pe langa bar cu un suflet calduros♥️.E fiara ce'atrage prada cu un zambet inocent, licoarea cea letala cand cauti un sentiment.♥️Intai de toate sa ceri un prenuptial e otrava ce 'omoara lent.♥️
avatar
Bobocel.

Mesaje : 493

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum