Anime Sign
BUn venit pe Anime Sign!!

Italia

In jos

Italia

Mesaj Scris de Bobocel. la data de Sam 17 Iul 2010, 12:47

Italia, oficial Republica Italiană (italiană: Repubblica Italiana, numele scurt este identic) este un stat suveran european, situat în cea mai mare parte pe Peninsula Italică şi cuprinzând şi câteva insule la Marea Mediterană, cele mai importante fiind Sicilia şi Sardinia. Se învecinează cu Franţa la nord-vest, Elveţia şi Austria la nord şi Slovenia la nord-est. De asemenea înconjoară două enclave independente: San Marino şi Vatican, şi are şi o exclavă înconjurată de Elveţia numită Campione d'Italia. Capitala Italiei este Roma.
Italia a fost un loc de origine al multor culturi europene, precum etrusci şi romani, şi al mişcărilor culturale moderne, cea mai notabilă fiind Renaşterea. Roma este un sediu al Bisericii Romano-Catolice, şi a fost pentru o perioadă lungă centrul civilizaţiei occidentale.
Astăzi Italia este o republică democratică şi o ţară dezvoltată, ocupând a şaptea poziţie conform PIB-ului, a opta conform indicelui calităţii vieţii şi a douăzecea conform indicelui dezvoltării umane. Este membru fundator al Uniunii Europene şi unul dintre membri ai G8, OTAN-ului, Consiliului Europei, Uniunii Europei Occidentale.

Istoria Italiei este probabil cea mai importantă în privinţa dezvoltării culturale şi a dezvoltării sociale din mediterană. Ţara a fost o gazda pentru importante activităţi în timpurile preistorice, şi de aceea săpături arheologice pot fi găsite în multe regiuni: Lazio şi Toscana, Umbria şi Basilicata. După Magna Graecia, Civilizaţia etruscă şi Imperiul Roman care a venit să domine acestă parte a lumii, au urmat Evul Mediu Umanismul şi Renaşterea, care au ajutat mai apoi la formarea filozofiei şi artei europene. Oraşul Roma conţine unele dintre cele mai importante exemple de Baroc.
Italia în era modernă a devenit un stat-naţiune efectiv - pe 17 martie, 1861 - când statele peninsulei şi Cele două Sicilii au fost unite de către regele Victor Emmanuel II din dinastia de Savoia. Arhitectul unificaţiei italiene, oricum, a fost Contele Camillo Benso di Cavour, primul ministru al lui Victor Emmanuel. Roma însăşi a râmas un deceniu sub Papalitate, devenind parte a Regatului Italiei doar pe 20 septembrie, 1870, data finală a unificării italiene. Vaticanul este acum o enclavă independentă înconjurată de Italia, ca şi San Marino.
Italia participă alături de Antantă în primul război mondial.
Dictatura fascistă a lui Benito Mussolini care a început în 1922 a condus la o alianţă dezastroasă cu Germania şi cu Japonia numită Axa Berlin-Roma-Tokio (Puterile Axei) şi la înfrângerea ultimativă a Italiei în cel de-al doilea război mondial. Pe 2 iunie, 1946 un referendum asupra monarhiei a rezultat în stabilirea Republicii Italiene, care a dus la adoptarea unei noi constituţii pe 1 ianuarie, 1948. Membrii familiei regale au fost trimişi în exil datorită asocierii lor cu regimul fascist.
Italia a fost membră fondatoare a NATO şi a Uniunii Europene, şi s-a alăturat grupului de creştere a unificării politice şi monetare din Europa de Vest, incluzând introducerea Euro în 1999.

____________AnimeSign____________
♥️Apare in club imbracata sumar pe langa bar cu un suflet calduros♥️.E fiara ce'atrage prada cu un zambet inocent, licoarea cea letala cand cauti un sentiment.♥️Intai de toate sa ceri un prenuptial e otrava ce 'omoara lent.♥️
avatar
Bobocel.

Mesaje : 493

Sus In jos

Re: Italia

Mesaj Scris de TeeChan la data de Mier 13 Oct 2010, 20:25

Oh,la bella Italia. Îmi place limba italiană,de fapt am început să o învăţ de anul ăsta şi e chiar uşoară,adică franceza din clasa a 5a o învăţ şi încă nu înţeleg foarte bine şi diriga ne-a luat pe italiană din prima oră şi aproximativ 80% înţelegeam şi am prins rapid unele cuvinte,plus că unele sună funny şi noi cam râdem din orice,iar de la un cuvânt ajungem la altceva da' nah :-j.
Anyway Italia nu mă atrage în mod special sau oamenii că deja ne-am făcut un renume pe acolo şi nu numai, însă limba da. Istoria,hmm mă atrage,este chiar interesantă iar ţara este atractivă,nu că aş vrea neapărat să ajung acolo însă prezentul nu mai atrage cam deloc..
avatar
TeeChan

Mesaje : 444

Sus In jos

Re: Italia

Mesaj Scris de Insane Tenshi la data de Joi 14 Oct 2010, 19:37

Pff Italiana este asemanatoare cu romana, dar acentul acela de a baga h-ul intre vocale , a pronunta putin pe nas e cam aiurea :]].. Mie una numi place , pentru ca e o limba nu stiu comuna si parca fara haz. Eu una mai bine prefer spaniola, are accent este mai populara si nu stiu ma atrage mai mult ca italiana, si unde a mult mai vorbita spaniola XD. Acum fiecare cu opinia lui. ^_^
avatar
Insane Tenshi

Mesaje : 1203

Sus In jos

Re: Italia

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum