Anime Sign
BUn venit pe Anime Sign!!

Furtuna la palat ( Yi San )

In jos

Furtuna la palat ( Yi San )

Mesaj Scris de Irukandji la data de Mier 06 Oct 2010, 07:39

Furtună la palat este un serial coreean, istoric şi dramatic ce prezintă viaţa regelui Jeongjo, al 22-le rege al dinastiei Joseon. Acesta a rămas în amintirea coreenilor ca fiind înţelegător cu omul de rând în ciuda originii sale regale.

Serialul începe cu copilaria regelui, când se împrieteneşte cu alţi doi copii ce lucreaza la palat, care vor fi mai tarziu expulzaţi. Bunicul lui Jeongjo îl izolează pe tatăl copilului într-un dulap de orez, fără apă şi fără mâncare deoarece se teme că prinţul plănuieşte o lovitură împotriva sa. Copilul doreşte să îşi salveze tatăl, şi împreună cu câţiva eunuci ajunge să facă o mică gaură în lada unde se afla prinţul moştenitor(tatăl micului prinţ).Micul prinţ îl imploră pe împărat să îi ierte tatăl. Povestea sare mai apoi în anii de tinereţe ai lui Jeongjo când se reîntâlneşte cu prietenii din copilarie. Toata perioada în care el domneşte este presărată cu intrigi. Bineînţeles că din viaţa regelui nu poate lipsi dragostea, iar tânărul se îndrăgosteşte de prietena sa din copilarie, Song Yeon.

Serialul prezintă viaţa plină de triumf, regrete, încercări grele şi realizări istorice ale lui Jeongjo, un rege cu mintea deschisă care a apărat valorile democratice.
A fost un lider înnăscut care a pus capăt politicii partizane vicioase şi a revitalizat economia cu vasta sa cunoaştere a pieţei de desfăşurare. În secolul XVIII a creat o puternică paradigmă şi a condus regatul cu multă iscusinţă. Această dramă televizată acoperă episoade ale vieţii lui şi preamăreşte realizările savanţilor care au contribuit la resolidificarea puterii regatului.

Apogeul artelor coreene a fost atins în timpul dinastiei Joseon. Arhitectura a strălucit prin remarcabila construcţie a fortăreţei Hwaseong, iar cultura occidentală s-a strecurat în regat. Oameni de seama ai istoriei artei coreene (cum ar fi Park Ji-won, Lee Ick, Jung Yak-yong, Kim Hong-do, Shin Yoon-bok şi alţii) apar în acest serial de asemenea. Chiar şi cele 10 tentative de omor, survenite doar în timpul lui Jeongjo, sunt înfăţişate de actorii Furtunii la palat.
Serialul mai surprinde şi momentul de cotitură al economiei secolului al XVIII-lea, întărirea armatei regale şi multe alte aspecte ale istoriei în vremea lui Jeongjo.
În rolurile principale îi vedem pe mult premiatul Lee Seo Jin în rolul regelui Jeongjo şi pe Han Ji-min în rolul lui Song-Yeon Seong (care în Giuvaierul Palatului a jucat rolul lui Shinbi). Serialul are 77 de episoade şi prima oara a fost difuzat în anul 2007. La fel ca şi Giuvaerul Palatului, şi Furtuna la palat a fost recompensat cu multe premii.


Title: 이산 / Yi San
Also known as: 이산-정조대왕 (李祘-正祖大王) / Yi San – King Jeong Jo / Wind of palace / Furtuna la palat
Genre: Historical
Episodes: 77
Broadcast network: TVR1
Air time: Monday to Friday 17:10 (ora Romaniei)

Cast:

Lee Seo Jin as Yi San / King Jeong Jo
Han Ji Min as Seong Song Yeon
Park Eun Hye as Queen Hyo Eui
Lee Jong Soo as Park Dae Su

Extended Cast:

Lee Soon Jae as King Yeong Jo
Kyun Mi Ri as Lady Hye Kyeong
Sung Hyun Ah as Hwa Wan Ong Ju
Kim Yeo Jin (김여진) as Queen Jeong Sun
Lee Ip Sae (이잎새) as Cho Bi
Ji Sang Ryul as Kim In Gwon
Han Sang Jin (한상진) as Hong Guk Yeong (Jeong Jo’s right hand man)
Jo Yeon Woo (조연우) as Jeong Hu Kyeom
Lee Chang Hun (이창훈) as Prince Sado (Jeong Jo’s father)
Jo Kyung Hwan as Choi Seok Ju
Myaeng Sang Hun (맹상훈)
Lee Hui Do (이희도)
Han In Soo as Chae Je Gong

Eu personal nu am vizionat aceasta drama, deoarece programul scolar nu imi permitea sa ajung acasa la timp, insa din ce stiu este foarte interesanta si daca aveti dispozitia o puteti viziona in engleza. Koreenii suntniste genii cand vine vorba de serialele istorice.
Irukandji
Irukandji
Administrator

Mesaje : 707

http://animesign.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum